S-regeringen arbetar nu intensivt för att låta personer från IS-lägren i Syrien flyttas till Sverige. En delegation från UD åker till Mellanöstern för att övertala mammor att skicka sina barn till Sverige. Denna delegation borde stoppas.

Det är andra gången som Sverige skickar en delegation till Syrien. Förra året träffade UD-ambassadören Per Örneus ansvariga för IS-lägren. Den resan innebar att den döde norske terroristen Michael Skråmos sju barn fick komma till Sverige.

Den nya resan är tänkt att ge ännu fler IS-anknutna personer möjlighet till ett liv i Sverige. Det gäller främst barn till kvinnliga terrorister, som UD ska intervjua.

– De ska sitta med varje kvinna i taget och fråga om hon går med på att låta sina barn återvända till Sverige, säger en källa till Expressen.

Fel skilja barn från förälder

Enligt källan är hela syftet med resan att träffa kvinnor i lägren som har någon anknytning till Sverige och fråga om de går med på att separeras och låta sina barn komma till Sverige. 

Shiyar Ali, som representerar det kurdiska självstyret i norra Syrien, anser att barn inte ska skiljas från sina mammor om inte sjukdom eller liknande ger skäl till det.

De lokala myndigheterna i självstyret planerar att ställa de tillfångatagna IS-medlemmarna i lägren inför rätta. Processen kommer att innebära att de kvinnor som erkänner sina brott och inte deltagit i tunga brott får möjlighet att lämna IS-lägren.

Ska inte tillbaka till Sverige

De som åkt ned till Syrien för att stödja Islamska statens terrorvälde borde inte få möjlighet att återvända till Sverige. De har anslutit sig till en rörelse som vill döda svenska barn, kvinnor och män. De vill förinta den västliga civilisationen och tvinga oss att följa sharialagar.

Det är helt enkelt landsförräderi som dessa personer begått. De har avsagt sig det svenska samhällets skydd, och därvid bör det förbli.