Skramlet om misstroende mot regeringen från Vänsterpartiet visar sig än en gång inte betyda något. I söndagskvällens partiledardebatt backade Sjöstedt från sitt ultimatum.

REFERAT. Partiledardebatten i SVT:s Agenda startade med den brännande frågan om arbetsrätten. Genom förenklingar för småföretag kan fler jobb skapas. Men Vänsterpartiet vill värna arbetstryggheten för de som haft arbete länge.

Jonas Sjöstedt (V) gick ut hårt och talade om raserad arbetsrätt och att anställda stå med mössan i hand. Men när Stefan Löfven (S) inte gav något besked, utan hänvisade till remissrunda, då backade Sjöstedt och sa att V är beredda att ge regeringen mer tid.

Därmed fick tittarna se hur Löfven drar LAS och arbetsrätten i långbänk och inte ger besked, och att Vänsterpartiet viker ner sig för denna linje där det svenska samhället inte får några besked.