S viker ner sig för MP – gränserna öppnas för än mer migranter

Av Redaktionen

7 oktober 2020

De två regeringspartierna har kommit överens. Miljöpartiet har fått igenom en rad förändringar som gör det lättare att få stanna i Sverige även om man saknar asylskäl.

Kritiken mot regeringens kompromiss är massiv. Socialdemokraterna har fullständigt kapitulerat inför Miljöpartiet som nu leder regeringen.

S gör exakt tvärtom mot vad man sagt

Socialdemokraterna har under migrationskommitténs arbete hävdat att deras strävan numera är att minska flyktingströmmarna till Sverige.

– Vi ska inte ha fler flyktingar. Vi ska ha färre. Och de som kommer hit ska snabbare in i arbete, säger statsminister Stefan Löfven (S) till Sydsvenskan i oktober 2019.

Men nu går han med på exakt motsatsen. Fler ska få stanna och de ska inte behöva arbeta.

S-MP gynnar afghaner utan asyl före IS-slavar

Till och med L-riksdagsledamöter är kritiska.

”De lättnader regeringen vill göra i jobbkraven för dem som omfattas av gymnasielagen innebär att en konventionsflykting, till exempel en kvinna från folkmordets Kongo eller slav hos IS kommer få tuffare jobbkrav för permanent uppehållstillstånd än en person som fått avslag i alla instanser”, skriver Fredrik Malm (L).

M: ”Ett fullständigt haveri”

Moderaternas gruppledare Tobias Billström framför också kritik mot den snabba förändringen hos Socialdemokratin.

”På 10 månader har man gått från att vilja minska asylinvandringen till att nu kraftigt vilja öka invandringen till Sverige. Ett fullständigt haveri i migrationspolitiken för S: ”, skriver Tobias Billström på Twitter.

Åkesson: ”Det här betyder krig”

Allra hårdast i kritiken mot uppgörelsen är Sverigedemokraternas partiledare.

”Det här betyder krig, i riksdagen och i kommande valrörelse. Socialdemokraterna ska inte komma undan detta svek”, meddelar Jimmie Åkesson.

Han skriver vidare att Stefan Löfven ”återigen visat att Miljöpartiet håller i taktpinnen i invandringspolitiken”.

Partiets gruppledare i riksdagen, Henrik Vinge, tillägger:

”Sverige behöver inte invandring, vi behöver en omfattande återvandring”.

Populärt