Ska dömda gängkriminella verkligen gnälla över standarden i fängelset? Skattebetalarnas kostnaden per fängelseplats är sju gånger större i Sverige än i Estland.

Andra ämnen: Efter det bestialiska terrordådet, där en fransk lärare fick huvudet avhugget, benämnde en ledande centerpartist i Jämtland ”kränkning eller förolämpning av religioner” som ett ”smutsigt brott”. Ska människor med den typen av demokratifientliga åsikter överhuvudtaget få befinna sig i Sverige?

Rektor Hamid har ertappats med att ha levt ett dubbelliv, hur ska sådant hanteras? LAS-frågan, är det hela på väg att lösa sig?

Dessutom: Dick har nördat ner sig ordentligt i Stockholms blodbad och inleder med en kort historielektion. Linus har varit på knattefotboll och berikats med fräsch ortenvokabulär. Erik har äntligen köpt en ny höstjacka och lärt sig ett och annat om vilka märken man ska undvika om man vill slippa bli rånad.

Medverkande i podden ”Samtidigt”: Erik Dahlin (programledare), Dick Erixon (Samtiden) och Linus Bylund (Sverigedemokraterna).

Här kan man också lyssna:  Anchor.fmiTunes/podcaster eller Google podcasts.

Du kan få lite nyheter om kommande poddar på Samtidigtredaktionens speciella Facebook-sida. Nu finns vi även på Instagram.

Har du kommentarer du tycker är konstruktiva, eller vill föreslå ämnen att ta upp, mejla oss på: samtidigt@samtiden.nu