Tre personer har dött och flera har skadats efter en knivattack i franska Nice på torsdagen. En kvinna ska ha fått halsen avskuren inne i en kyrka

Vid kl 9 på torsdagsmorgonen gick en knivbeväpnad gärningsman till attack mot flera personer i centrala Nice. Flera lokala medier uppger att attacken skett inne i en kyrkan. 

Minst tre personer har dött och flera har skadats. Fransk polis bekräftar för NBC News att två är kvinnor. En av dem ska ha fått halsen avskuren.

”Allt tyder på att det är en terrorattack”, skriver Nice borgmästare Christian Estrosi på Twitter.

Borgmästaren sa vid samtal med journalister att mannen som misstänks för att utföra attacken hade ropat ”Allahu Akbar” efter hans gripande, rapporterar Deutsche Welle.

Nyss meddelade borgmästaren på Twitter att två dödades inne på kyrkans område, varav en var en kvinnlig anställd i kyrkans barnverksamhet.

Franska medier rapporterar om panikartade scener och polisen ska ha neutraliserat gärningsmannen genom att skjuta honom. Källor uppger att gärningsmannen förts till sjukhus med allvarliga skador, rapporterar Expressen.  

Franska åklagare bekräftar att en terrorutredning har påbörjats.

Terrorattacken sker mindre än två veckor efter att läraren Samuel Paty fick huvudet avhugget av en islamist eftersom han undervisat om yttrandefrihet i fransk skola.