Fredrik Reinfeldt ville ingå i Djurgårdens styrelse. Men den anrika fotbollsklubbens medlemmar nobbade den forne statsministern. En del menar att det är en konsekvens av kokain-skandalen som medierna försöker tysta ner.

På årsmötet röstade medlemmar ned valberedningens förslag att sätta förre Fredrik Reinfeldt i fotbollsklubben Djurgårdens styrelse. Ett svidande nederlag för förre statsministern.

– Det är ett spektakulärt namn och sedan valberedningen kom med informationen om att han var nominerad har det varit lite av två läger. På årsmötet var det en majoritet som valde att inte rösta igenom förslaget, säger Djurgårdens sportchef Bosse Andersson till Aftonbladet.

Reinfeldts rykte svärtas ner av hans sista tid som partiledare med ”Öppna era hjärtan”-talet, Decemberöverenskommelsen och dessutom att han dragits in i en kokain-härva sedan polisen genomfört en husrannsakan i lägenheten där den förre statsministern är folkbokförd.

För Djurgårdens medlemmar tycks Fredrik Reinfeldt ha passerat en gräns. Man röstade aktivt emot honom och vägrade ge honom en styrelseplats i Djurgården Fotboll.

Husrannsakan hos Fredrik Reinfeldt

Stoppa Pressarna har uppmärksammat dramat kring polisens knarkrazzia och husrannsakan i förre statsministerns bostad. Reinfeldts yngste son greps av polisen vid bostaden i Vasastan i Stockholm. Detta sedan grannar hade larmat polisen då en ung man uppträdde förvirrat i trapphuset.

När polisen kom till adressen hittade de en påtänd Erik Reinfeldt, 25, naken i hissen så när som på ett par kalsonger. Polisen fick intrycket av han var påverkad av kokain. Vid husrannsakan i lägenheten hittade man 2,94 gram kokain, 10.000 kronor i femhundralappar samt flera så kallade ”red line”-påsar som används vid narkotikalangning.

Den forne statsministerns son var initialt även misstänkt för knarklangning men polisen lyckades aldrig bevisa det. Trots det innehav som dokumenterades, blev det ingen rättegång och inte några månaders fängelse enligt praxis, utan endast ett bötesföreläggande. Jurister har uppfattat det som ett märkligt förfarande då fängelse fanns på straffskalan.

Det dramatiska polisingripandet mot politikersonen ägde rum den 7 november ifjol.