”Känner inte igen Sverige längre” Efter hot, förföljelse, brandattentat och en nedlagd polisutredning tvingas nu KD-politikern som arbetar mot hedersvåld bygga säkerhetsstaket runt bostaden.  

Soheila Fors har arbetat mot hedersförtryck i många år och driver, genom föreningen Khatoon, ett tehus för kvinnor i Karlskoga och ett i irakiska Kurdistan. Hon har inspirerat till sju andra tehus och till flera hundra tehusliknande arbeten runt om i Sverige.

Hon tvekar inte att angripa islamistiskt kvinnoförtryck, men priset är högt för den som är för kvinnors frihet i Sverige. Hon får utstå mycket hat och hot.

Brandattentat mot bostaden

I slutet av juli utsattes hennes familj för ett brandattentat mot bostaden i Karlskoga. Någon ska ha kastat en brandbomb och tänt eld på altanen.  

Trots att spår fanns, lade polisen omgående ner utredningen.

En tid innan brandattacken hade hon också fått ett sms med texten: ”Den islamiska staten kommer att ta hand om dig.” 

När islamister begår brott i Sverige hamnar anmälningarna snabbt i papperskorgen. Polisen är rädd att vänsterkrafter ska kalla lagföring för rasism. Knäböja för aktivisterna går bra, men att utreda brott med extremistkoppling går inte för sig.

Sabotage mot larmutrustning

Vid ett annat tillfälle märkte familjen hur någon brutit sig in för att sabotera deras övervakningsutrustning, berättar Soheila Fors för Världen idag.

Den här gången tog de kontakt med Säpo och ett privat säkerhetsföretag. Nu har familjen själv låtit installera nödvändigt skydd och satt upp stängsel runt sitt hus. 

– Det känns inte som Sverige. Jag blir påmind om min barndom i Iran, när min pappa blev jagad, säger hon.