Frågan om demokratiske presidentkandidaten Joe Biden är dement har åter blivit högst aktuell sedan han inte minns namnet på sin motståndare Donald Trump, utan efter viss tvekan talar om ”George”.

Det är ännu ett bakslag för Joe Biden. Han har sedan tidigare fått kritik för att han ”gömmer sig” i en källare istället för att möta väljarna under valrörelsen. När han väl framträder visar det sig att han inte kommer ihåg vem hans motståndare i presidentvalet är.

Det här är absolut inte det Demokratiska partiet vill se. Man har gjort allt för att hålla Joe Biden borta från ”riskabla” situationer där rykten och spekulationer om att han har begynnande demens får vatten på sin kvarn.

Nu har det ändå hänt.

De amerikanska väljare som bestämmer sig sista veckan har att överväga om de kan tänka sig rösta på en person vars hälsa är ett frågetecken.

Parallellt bedriver Donald Trump en hejdlöst hektisk valkampanj med flera stora valmöten dagligen med tusentals väljare på varje.

Det är svårt att tro att det bara är fyra års åldersskillnad mellan de båda. Joe Biden fyller 78 år den 20 november, medan Donald Trump fyllde 74 år den 14 juni.

Ännu ett bevis på att den numeriska åldern inte är den avgörande.