Allt fler journalister vänder sig mot Dagens Nyheters nya nivå av aktivism – att sätta en tonårig vänsteraktivist som stöder våldsbejakade AFA som högste chef över nyheterna.

Idag är det förre SVT-reportern Elisabet Höglund som går till storms mot Dagens Nyheter.

– Vem ska tro på Dagens Nyheter i fortsättningen, när man vet att de högsta cheferna har kapitulerat inför en politisk aktivist som vill kullkasta hela den ekonomiska världsordningen?

– Det är en journalistisk skandal, ett medialt haveri utan like, skriver Elisabet Höglund i Expressen.

Greta hävdar att bara hon har rätt

Det är inte som klimataktivismen som Höglund ogillar Greta Thunberg, utan ”hennes brutala och okänsliga sätt att placera hela världens befolkning på den anklagades bänk därför att de är klimatförstörare och hävda att bara hon har rätt. Alla andra har fel. De är dåligt pålästa, okunniga, hänsynslösa, egoistiska, aningslösa lycksökare som inte förstår att världen står på randen till sin undergång.”

Höglund sågar aktivistens politiska agenda: ”Klimatbudskapet är antikapitalistiskt och veganistiskt. Vi får inte äta kött. Vi får inte köra bil. Vi får inte flyga. Vi får inte elda. Vi får överhuvudtaget inte förflytta oss på annat sätt än med eltåg eller trampcykel. Marknadsekonomin i dess nuvarande form ska raseras. Något annat än en planekonomi kan aldrig ersätta marknadsekonomin om det stränga klimatbudskapet ska kunna förverkligas.”

DN har uselt självförtroende

Höglund menar att DN:s trovärdighet och svansföring såsom varande det fria ordets sanna förkämpe har ett så uselt självförtroende att de anlitar en 17-åring som ska bestämma och utforma tidningens innehåll.