En 9-årig flicka i Timrå i Norrland blev bortförd och utsatt för sexuellt övergrepp av en 36-årig syrier. Trots att det inte är första gången han förgriper sig på barn slapp han fängelse.

Flickan lekte tillsammans med andra barn på gården i sitt bostadsområde den 9 augusti i år. När hon varit borta i en timme och man inte hittade henne, anmäldes hon som försvunnen.

Efter ett tag kom hon tillbaka och sa att hon blivit bortförd av en man som satt sig på henne och försökt ta av henne kläderna. Hon hade slita sig loss och springa från den skogsdunge som mannen dragit in henne i. När denne man sedan kom cyklandes i bostadsområdet blev han nedbrottad och gripen av en polisman på platsen.

Mannen åtalades i samma huvudförhandling för ett annat fall av sexuellt övergrepp. Han hade i bostadsområdets tvättstuga hållit fast en kvinna i ett hårt grepp och juckade mot henne tills han fick utlösning. Detta gjorde han inför ögonen på kvinnans dotter och gärningen var enligt åtalet ”ägnad att skada tryggheten och tilliten hos ett barn i dess förhållande till en närstående person”, rapporterar Fria Tider.

Slipper fängelse

Trots att Sundsvalls tingsrätt dömde 36-åringen för två fall av olaga tvång, ett fall av sexuellt ofredande, ett fall av försök till sexuellt övergrepp mot barn samt ringa narkotikabrott, slipper han fängelse och han blir inte heller utvisad ur landet.

Straffet blev endast skyddstillsyn om 40 timmars samhällstjänst. Enligt domstolen har 36-åringen lidit av ”dåligt mående och ensamhet” och därför missbrukat alkohol och droger.