Facebook hindrar spridning av avslöjanden om kontakter mellan presidentkandidaten Joe Biden och ukrainska energibolaget Burisma, förmedlade av Bidens son.

New York Posts avslöjar Joe Bidens möte med toppchefen för Burisma, men detta försöker Facebook att mörklägga på sin plattform.

Andy Stone, talesperson för Facebook, skriver i ett Twitter-inlägg att man ”minskar dess spridning” tills artikeln faktagranskats.

New York Post summerar: ”Så mycket för Facebooks påståenden om att vara en neutral plattform. En av dess främsta chefer placerade den sociala-medier-jätten direkt i Biden-lägret. Och Twitter följde snart efter.”

Biden har ljugit om korrupta kontakter

Det var på onsdagen som New York Post avslöjade mejlkorrespondens mellan Joe Bidens son Hunter Biden, och toppchefen för det ukrainska energibolaget Burisma. I mejlen framgår att Hunter Biden arrangerat ett möte mellan chefen och sin far, vilket i så fall skulle innebära att Joe Bidens tidigare utsagor om att han aldrig pratat med sin son om sonens affärer utomlands, är falska.

Hunter Biden har erkänt att han fått betalt för styrelseuppdrag i ukrainska oljebolaget – 50 000 dollar i månaden (mer än 400.000 kr/mån) – trots att han inte kan något om oljebranschen eller om Europa.

Nu censurerar både Facebook och Twitter skandaler kring demokratiska partiets presidentkandidat, medan man samtidigt stoppar republikanske presidenten från att föra fram sitt budskap genom att radera hans inlägg.

Om skandalen gällt Trump, hade dessa plattformar då stoppat spridningen? Knappast.