Strax före midnatt exploderade en bomb på Hisingen i Göteborg. Entrén till ett bostadshus totalförstördes.

Larmet kom till SOS vid 23.36 på lördagskvällen. Då ska någon form av explosion skett i en trappuppgång i Länsmansgården.

– Det har varit en explosion men vi har inga skadade i nuläget vad vi känner till, sa vakthavande befäl vid polisen i region Väst till G-P.

I samband med att polisen larmades om explosionen har man också fått kännedom om ett farligt föremål på en annan adress i närheten. Det misstänkt farliga föremålet på den närliggande adressen togs under natten omhand av Nationella bombskyddet som har flyttat på det.

Inga boende på de aktuella adresserna evakuerades under insatsen och polisen bedömde det inte som en fara för allmänheten. Polisen arbetade i stället med att be människor stanna i sina bostäder och få bort människor från platsen utanför.

Ingen boende ska ha kommit till skada i samband med explosionen.

Fyra gripna

Under natten grep polisen fyra misstänkta för inblandning i händelserna i Länsmansgården. De är misstänkta för försök till mord.

Vid kl 02 på söndagsmorgonen hade Nationella bombskyddet lämnat platsen och polisens tekniker hade påbörjar brottsplatsundersökningar på de aktuella platserna.