Våldet tycks trappas upp. De senaste 12 timmarna har skottlossningar skett i Södertälje och Göteborg, knivmord i Göteborg och bil sprängts i centrala Malmö.

Flera grova brott har skett utomhus natten till onsdagen.

Knivmord i Göteborg

En man i 40-årsåldern knivskars på tisdagskvällen i Hisings Backa i Göteborg. Mannen avled senare på sjukhus. Det var kl 21.21 på tisdagen som polisen larmades sedan en man hittats utomhus på en vägbana i Hisings Backa, rapporterar G-P.

Skottlossning in i restaurang i Södertälje

Senare under natten sköts det, vid kl 01.16, mot en restaurang i Södertälje. Ingen person ska ha befunnit sig i lokalen, skriver polisen på sin hemsida. Enligt vittnesuppgifter ska en moped, alternativt motorcykel, setts lämna restaurangen efter skottlossningen.

Skottlossning mot lägenhet i Göteborg

Ungefär samtidigt, vid kl 01.20 sköts flera skott in genom en fönsterruta in i en lägenhet i Biskopsgården i Göteborg. Platsen är avspärrad och polisen har inlett en större insats. Ingen person uppges ha skadats. Ingen är ännu gripen, rapporterar P4 Väst.

Bilbomb i Malmö

Vid kl 02.30 under natten mot onsdagen larmades polisen om att bomb exploderat vid John Ericssons väg i Malmö. Det nationella bombskyddet kallades till platsen, rapporterar SVT. Explosionen hade skett i eller intill en personbil. Flera fönsterrutor i omkringliggande bostäder skadats. Tryckvågen kändes över stora delar av Malmö. Ingen person ska ha skadats vid händelsen.