Inför EU-parlamentets omröstning om att skuldsätta kommande generationer för lån på 4.000 miljarder kronor, som ska bli bidrag till misskötta sydeuropeiska länder, höll Charlie Weimers (SD) brandtal och riktade sig särskilt till Moderaterna om att inte gå med på denna bidragslinje.

Charlie Weimers hade lagt avslagsyrkande på lånepaketet som parlamentet röstade om.

Stoppa miljardregnet över vanskötta ekonomier

Och i sitt anförande uppmanade han övriga EU-parlamentariker: Stoppa miljardregnet över vanskötta ekonomier! Skuldsätt inte våra barn och barnbarn genom nya EU-skatter och höjda EU-avgifter fram till 2058.

Genom ”återhämtningspaketet” införs EU-skatterna. SD har kritiserat regeringens svaga förhandlingsstrategi och ovilja att hota med veto i EU-förhandlingarna. Och Moderaterna släppte igenom avtalet i riksdagens EU-nämnd.

SD ville stryka lånepaketet i EU.

I EU-parlamentet hade M och andra partier en andra chans att gå emot nya skatter och ny bidragskultur. Man skulle kunna riva upp bärande delar av paketet. SD har lagt förslag som parlamentet röstade om.

M gjorde inte motstånd mot EU-skatter

– Allt M behövde göra var att leva upp till sin egen retorik. Rösta med Sverigedemokraterna i EU-parlamentet så hade vi kunnat stoppa detta ekonomiska vansinne, vara Weimers budskap.

Men Moderaterna lade ner sina röster och gjorde alltså inget som helst motstånd mot att EU inför nya skatter och en ny bidragskultur på en helt annan nivå än tidigare.

Exempelvis planerar den socialistiske premiärministern i Spanien att använda de svenska skattebetalarnas pengar till ett vallöfte om att införa medborgarlön. Detta för att förbättra socialisternas chanser att vinna nästa val. Svenska skattebetalare finansierar alltså spanska socialisters vallöften.

Detta är groteskt på så många plan att man storknar.

Bereder väg för mer överstatlighet

Det så kallade ”återhämtningspaket” har inget med coronaviruset att göra. Viruset används som svepskäl för att icke-euroländer ska betala till vanskötta euroländer. Sverige ska pungslås så mycket som möjligt, eftersom vi är korkade nog att höja vår pensionsålder över 65 år, medan Medelhavsländerna går i pension vid 50-55 år.

Nu skuldsätts kommande generationer svenskar, som ska betala de lån som blir till bidrag i Medelhavsländerna. De ska inte behöva betala tillbaka.

Endast ett parti är emot denna utveckling. Alla sju övriga svenska partier sitter tysta som möss och låter sig bli överkörda av Frankrike och Tyskland.

Sverige är EU:s mjölkkossa. Det är dit allt mer av våra skattepengar går.

Vill svenska folket verkligen ha det så? Om inte – rösta därefter.

*

Se Charlie Weimers appell inför omröstningen: Moderat miljardregn över EU (YouTube)