Hela 52 procent av amerikanska folket har nu förtroende för presidenten, det är en av de högsta noteringarna han fått. Detta trots att falska anklagelser om att Trump fällt hånfulla uttalanden om dödade soldater.

KOMMENTAR. I ett av få opinionsinstitut som inte viktar de tillfrågade till fördel för Demokratiska partiet, och därför hade minst fel 2016, visar att president Trump ligger bättre till än vad Barack Obama gjorde samma datum inför hans återval 2012.

Rasmussen Report tillfrågar 500 väljare om dagen och gör varje vardag ett tredagarsgenomsnitt. För fredagen den 4 september når Trump ett av de högsta stöd han haft, och har förtroende hos 52 procent av de tillfrågade. Samma datum för åtta år sedan hade president Obama förtroende hos 48 procent.

Lögner om hån mot döda soldat

Medievänstern ger stor spridning åt en artikel i väntertidningen The Atlantic som hävdar att Donald Trump inte ville besöka stupade amerikanska soldater på kyrkogårdar i Frankrike eftersom han skulle se dem som ”förlorare”.

Det enda konkreta bevis som finns talar till Trumps fördel. Besöket på militärkyrkogården Aisne-Marne utanför Paris ställdes in på grund av att vädret var så dåligt att helikopter inte kunde användas och Secret service ansåg en bilkortege innebar för stora risker.

I övrigt är det bara påstådda anonyma källor som hävdar att Trump sagt det som nu fått enorm spridning.

Det liknar de mediala angrepp som skedde om samröre med Ryssland. Frågan dominerade vänstermedier i två år, men är nu avslöjat som en falsk attack mot Trump. En brittisk säkerhetsagent fick betalt av en Hillary Clinton närstående organisation för att hitta på en dossier som smutskastade Trump genom att anklaga honom för samarbete med Ryssland. Den skickades till FBI – då under ledning av Obamas folk – som råkade läcka dossiern till medierna.

Meningen var att den skulle få Trump inför riksrätt, men dossiern och hela Rysslandshärvan visade sig vara ett påhitt av Trump-motståndare. Det blev ingen riksrätt om Ryssland. Däremot en om Ukraina, som snabbt rafsades ihop av Trump-motståndare när Rysslandsfällan inte fungerade. Men också Ukraina-försöket att fälla Trump i riksrätt misslyckades.

Nu ser vi ett liknande försök att skada Trump. Denna gång inför väljarna som ska gå till val i november.

Inga bevis – bara skvaller från Trump-fiender

Ingen av de som var med på Parisresan säger sig ha hört det tidningen påstår. Och tidningen talar inte om vem som ska ha hört presidenten säga de hånande orden. Bloggen American Thinker går igenom detaljerna som visar att det inte finns någon grund för påståendena, Bevisen hopar sig om att Atlantic-historien är falsk.

Förre guvernören Mike Huckabee ser anklagelsen som en uppenbar lögn till dess medierna presenterar någon som var med presidenten och hörde detta hån. Hans dotter Sara Sanders var medarbetare till presidenten och med på resan till Paris, och hon hörde inga sådana uttryck. Också John Bolton förnekar att något sådant sades, och Bolton sparkades senare av Trump och är ingen vän till Trump idag.

Uppgifterna om att Trumps uttalande skulle ”bekräftas” (som framförs exempelvis i Svenska Dagbladet), är vilseledande säger Huckabee eftersom det endast handlar om att bekräfta att den ursprungliga anklagelsen framförts, men den anklagelsen är en lögn.

De många fula försöken att smutskasta Trump borde ha gjort medierna mer misstänksamma mot ogrundade och odokumenterade påståenden. Men medierna är så hatiskt inställda till Trump att sanningen inte har något värde. Man offrar all sin integritet och trovärdighet för att få Joe Biden vald, även om det sker på lögner.

Trump tillbakavisar anklagelserna om att han kallat amerikanska soldater ”för någonting annat än hjältar. Detta är ytterligare påhittade falska nyheter som ges av motbjudande, avundsjuka och misslyckade personer i ett skamligt försök att påverka valet 2020”, skriver Trump.