Först sköts en 17-åring till döds i Eskilstuna när eld öppnades från en bil. Senare på kvällen sköts en andra man ihjäl i Nyköping. Polisen har inlett en särskild händelse efter de två dödsskjutningarna i Södermanland under torsdagskvällen.

Första larmet kom vid kl 19.50 i stadsdelen Nyfors i Eskilstuna. När polisen kom till platsen hittades en skottskadad tonåring. Sjukvårdpersonal meddelade senare att den skadade hade avlidit av sina skador. Hans anhöriga har underrättats.

Enligt uppgift till Aftonbladet ska någon öppnat eld från en bil mot mannen.

– Det befann sig mycket folk på den här platsen och flera blev vittne till händelsen, säger presstalesperson på polisen i region öst.

Ingen misstänkt gärningsperson är gripen.

Andra dödsskjutning samma kväll

Senare på kvällen, kl 23.28, larmades flera polispatruller och ambulans till stadsdelen Brandkärr i Nyköping efter en misstänkt skottlossning utomhus, intill en skola.

På platsen hittades en skadad man som föras med ambulans till sjukhus. Under natten meddelade polisen att mannen avlidit. Händelsen rubriceras som mord.

Under den tidiga fredagsmorgonen var ingen gripen i ärendet.

Särskild händelse inledd

Eftersom polisen i Södermanland utreder de två dödsskjutningar har man beslutat att inleda en så kallad särskild händelse, bland annat för att kunna sätta in extra personal i städerna, rapporterar SVT.