På måndagskvällen fick en person så allvarliga skador efter att ha skjutits i Skogås i Huddinge, söder om Stockholm, att han avled på tisdagsmorgonen.

Larmet kom strax före kl 22.30. Flera ringde in om att man hört skottlossning i centrala Skogås. Brottsplatsen är belägen i närheten av en lekpark, Östra grundskolan och Skogåshallen.

– Vi fick också tidigt vittnesuppgifter om att man såg en person som var skadad. När första polispatrull kom fram hittades en man som var skottskadad. Vi bedömer att han har livshotande skador, säger presstalesperson vid polisen till Expressen.

Ett stort område runt brottsplatsen har spärrats av och undersöks av kriminaltekniker.

En större insats har pågått med bland annat polishelikopter och dörrknackningar. Flera bilar har också stoppats och kontrollerats runt Skogås. Ingen misstänkt är gripen.

Dog på tisdagsmorgonen

Polisen inledde först förundersökning om försök till mord, men sedan sjukhuset uppgivit att mannen avlidit är det nu en mordutredning.

Mannen var fortfarande vid femtiden på morgonen inte identifierad. I samband med att han avled på tisdagsmorgonen meddelade polisen att mannen är identifierad och att anhöriga är underrättade.