Medan Paolo Roberto utsattes för omfattande mediedrev, tiger samma medier om centerpartistiske ordföranden i Uppsala som står åtalad i Stockholms tingsrätt för sexköp av en minderårig flicka.

I en skarp krönika kommenterar författaren Katerina Janouch hur vinklade svenska medier är, på flera plan.

”Kommer du ihåg vilket fasligt liv det var i medierna i maj månad när kändisen Paolo Roberto åkte fast i en razzia då han köpte sex av en vuxen prostituerad kvinna? Oj vilket drev det blev och Paolo förlorade precis allt bokstavligen över en natt. Andra kändisar och opinionsbildare tävlade i vem som kunde ta avstånd mest från Paolo och man var överens om att aldrig förlåta honom hans vedervärdiga brott. Betydligt tystare är det däremot i dessa rättrådiga mainstreammedier om 44-årige OÅ, ordförande för Centerpartiet i Uppsala, som nu ställs inför rätta i Stockholms tingsrätt, eftersom han vid flera tillfällen ha köpt sex av en minderårig flicka.”

Centerpartistens sexköp har, som Samtiden tidigare rapporterat, ägt rum på ett hotellrum på Grand Hotel i Stockholm. Åtalet omfattar även försök till narkotikabrott då OÅ vid ett par tillfällen försökt tvinga på flickan narkotika.

Centerpartisten har gjort sig oanträffbar för media. Och media verkar inte jaga honom särskilt intensivt.

Janouch fortsätter i sin krönika:

”Mainstreammedierna slår gärna upp vad sverigedemokratiska politiker skriver på sociala medier, och de gånger hängs man ut med namn och fotografi på paradplats. Men sexköpande pedofiler och snuskgubbar betraktas visst som bättre slags individer. De ska skyddas från allmänhetens vrede. Såvida inte sexköparen är en snaskig kändis.”

Hon avslutar:

”Mainstreammedier, att ni är förljugna vet vi redan, men för varje sjuk prioritering blir ert hyckleri bara mer och mer påtagligt. Därför sjunker förtroendet för er som en sten. Ni får skylla er själva.”

*

Not: Skälet till att Samtiden inte skriver ut centerpartistens namn är att det framgår i Janouch krönika som finns länkad. Bilden pixlas eftersom mannen inte är dömd än.