I Sigtuna kommun gjorde Socialdemokraterna stora valframgångar sedan man skänkte bort kommunens mark till invandrarförening.

Med invandringen har korruptionen kommit till Sverige. I SVT:s Uppdrag Granskning rullar man upp en korruptionshävda i Sigtuna kommun där Socialdemokraterna skänker en av kommunens (skattebetalarnas) tomter värd 6-7 miljoner kronor till en invandrarförening mot att deras uppemot 2.000 medlemmar röstar på S.

Och trots domstolsprövning leder korruptionen inte till några staff.

Det är så korruption fungerar. Alla parter ljuger och utnyttjar lagens bokstav maximalt.

I detta fall såg Socialdemokraterna till att invandrarföreningen också byggde en samlingslokal som skulle kunna bokas av kommunens alla föreningar.

Då kom domstol fram till att det inte var särskilt gynnande av en part i strid mot likabehandlingsprincipen.

Men Uppdrag Granskning avslöjar att ingen annan förening under de tio år som gått bokat samlingslokalen.

Det är alltså först flera år efter korruptionen skedde som det går att avslöja den.

Så fungerar korruptionen

Socialdemokraterna såg också till att invandrarföreningen inte behövde betala hyra för sin klubblokal, föreningens ordförande fick sin pizzeria ombyggd gratis. Byggbolaget lade på kostnaden på projekt som fakturerades kommunen och skattebetalarna.

Så fungerar korruption. Socialdemokraterna fick ökad makt genom att köpa röster. Invandrarföreningen fick tomtmark gratis, gratishyror och ledande personer fick ombyggnader betald av kommunen.

Socialdemokraterna utnyttjade också sin makt för att få byggbolaget Peab att bygga valstugor och valaffischer åt partiet. Byggbolaget fakturerade kostnaderna vidare till skattebetalarna genom att lägga dem på de byggprojekt som byggbolaget fått av S i kommunen.

Korruption är en vidrig företeelse som förgiftar stora delar av vår omvärld. Pengar som ska gå till allmänna ändamål används av politiker som mutor och gör att samhällets utveckling försämras.

Nu har globaliseringen tagit korruptionen till Sverige.

När en liknande tomtaffär mot röstköp föreslogs Moderaterna i Botkyrka, avböjde Moderaterna försöket till korruption. Den gången var det invandrarföreningar som hade tagit över Miljöpartiet, och nu lovade att alla miljöpartister skulle rösta på M om M ordnade bygglov för moské.

Men när socialdemokrater erbjuds att köpa röster med skattebetalarnas medel, då tvekar inte partiet. Makt är allt för S. Även om makten är korrumperad. Iallafall i Sigtuna.

Förmodligen ser Socialdemokraterna detta som en del i integrationen. Sverige ska lära sig att vara som man är i Mellanöstern. Så tänk på det nästa gång S talar om bättre integration – det kan vara liktydigt med ökad korruption.