Lyssnarmejl sätter teman för dagens poddavsnitt: Vad gör vi åt oron och rädslan för våldet som växer i samhället? Hur ska polisen stärkas?

Erik, den lömske skurken, skojar till det och slår på inspelningen när Linus tar sin sedvanliga nässpray och pratar låtsasfinlandssvenska före inspelning. Detta skapar en udda inledning, men snart är avsnittet inne på det mer traditionella spåret med en någorlunda seriös ton.

Två av de många ämnen och frågeställningar som inkommit från lyssnarna behandlas i detta avsnitt: Rättsväsendets hantering av den eskalerande våldsbrottsligheten respektive den oroande utvecklingen i hela samhället och det sociala tryck som ligger som en våt filt över svenskarnas frihet att uttrycka sin åsikt. Båda dessa samtal landar i ungefär samma slutsats: Det är dags att sätta ned foten.

Medverkande i podden ”Samtidigt”: Erik Dahlin (programledare), Dick Erixon (Samtiden) och Linus Bylund (Sverigedemokraterna).

Du kan få lite nyheter om kommande poddar på Samtidigtredaktionens speciella Facebook-sida. Nu finns vi även på Instagram.

Har du kommentarer du tycker är konstruktiva, eller vill föreslå ämnen att ta upp, mejla oss på: samtidigt@samtiden.nu

För dig som inte vill använda Spotify finns podden också att lyssna på hos Anchor.fmiTunes/podcaster eller Google podcasts.