En frisör blev skjuten när han utförde sitt arbete och hade en kund att klippa. Skotten var inte avsedda för honom utan för kunden.

Frisören blivit skjuten i benet på en frisörsalong av en maskerad man i Borås. Kunden anlände vid 16-tiden på fredagen och strax efter kom en maskerad man in på salongen och började skjuta.

– Fem skott avlossades, jag kunde själv räkna hålen i väggen när jag kom dit. Han som var måltavlan kom undan och gömde sig i köket. När magasinet tog slut så sprang skytten därifrån, säger en anhörig till Borås tidning (betalvägg).

Det var kunden som var måltavla, inte frisören.

– Han var helt oskyldig. Han hade ingenting med saken att göra utan hamnade mitt i en gängkonflikt. Kunden sa förlåt flera gånger när skjutningen var över, säger en anhörig till den skjutne.

Frisören vårdas nu på sjukhus men kommer enligt familjemedlemmen att bli helt återställd fysiskt eftersom kulan ”gick rakt igenom”.

Den anhörige kontaktades av annan personal i salongen och sprang omedelbart dit. Där såg den anhörige hur frisören låg i en blodpöl på golvet och vred sig i smärta.

– Det är ännu en oskyldig som kommit i vägen för gängkriminellas uppgörelse, det är för jävligt, säger en av poliserna.

Under kvällen spärrades brottsplatsen av och en teknisk undersökning genomfördes. Polisen har inlett en förundersökning om försök till mord.

Fyra personer kunde gripas efter skottlossningen i ett parkeringsgarage inte långt från salongen. Alla är i 20–30-årsåldern och misstänkta för inblandning i det brutala mordförsöket.