Utanför satirtidningen Charlie Hebdos tidigare kontor attackerade en man med machete förbipasserande vid lunchtid. Fyra personer har skadats, varav två är i allvarligt tillstånd.

Folk flydde springandes. ”Spring! Spring! Det är en attack, skrek vår chef”, säger frisören Hassani Erwan, 23, i hörnet av rue Saint-Sabin och rue Verte till AFP.

Människor blev attackerade av en man utanför Charlie Hebdos tidigare lokaler. Ett vittne såg mannen springa med en köttyxa eller en machete efter en kollega som redan var skadad och till och med blodig, rapporterar RTBF.

”Två medarbetare som arbetar för fransk television skadades i knivattacken”, skriver France 2 på sitt Twitterkonto.

”En allvarlig händelse”

– Jag beklagar att jag lämnar er tidigare än jag hade planerat, men en allvarlig händelse just inträffat i Paris, sade den franska premiärministern Jean Castex vid det möte han avbröt efter att ha fått information om attacken.

Franska medier rapporterar att en misstänkt gärningsman har gripits på trapporna till Opera Bastille, ett antal kvarter söderut i tolfte arrondissementet. Han hade enligt obekräftade uppgifter blodspår på kläderna.

Den pågående rättegången mot flera av de som misstänkts för att ha planerat terrorattacken som dödade 12 medarbetare på satirtidningen 2015 fortsatte under dagen med förhör utan att något särskilt omnämnts i specialdomstolen i Paris, enligt AFP.

Islamistisk terrorattack

Senare på fredagskvällen sa franske inrikesministern Gérald Darmanin att attacken var ”helt klart ett islamistisk terrordåd”, rapporterar BBC.