I vänsterns värld står ”godhet” över coronaviruset och bärplockningens realiteter. Därför: Folksamlingar för BLM smittar inte. Och bärplockningens problem är inte brist på plockare utan arbetsmiljön.

Låt mig ta två mycket konkreta aktuella exempel på hur vänsterliberaler flyr verklighetens realiteter och vägrar acceptera vetenskap och logik. Detta för att tydliggöra hur vänsterns retorik och maktanspråk formas. Och varför den är så framgångsrik även om den är fullständigt verklighetsfrånvänd, ologisk och leder samhället på fel väg.

”BLM-upplopp under corona är inte smittsamma”

Faksimil från DN.se, 1 augusti

Under fredagens förhör i kongressen om coronakrisen, som förvärras i USA, ställdes frågan om inte myndigheterna borde begränsa eller förbjuda demonstrationerna för ”black lives matter”, BLM. Den politiskt känsliga frågan ville den medicinske experten Anthony Fauci inte kommentera. ”I stället upprepade han att amerikanerna borde undvika alla sorters folkmassor, för att minska smittspridningen”, rapporterar DN.

– Förstår du amerikanernas oro? Enligt Demokraterna går det bara bra att gå och protestera. Men man får inte gå till jobbet, man får inte gå till skolan, och man får inte gå till kyrkan, sade kongressledamoten Jim Jordan (republikan).

De experter som i början av BLM-upploppen varnade för smittspridning har tystnat. Det är inte politiskt korrekt att vilja stoppa BLM.

Eller som DN uttrycker det (helt utan satir eller ironi): ”Men bevisläget var och förblev oklart.”

Varje tänkande människa begriper att ALLA folksamlingar blir smitthärdar, eftersom många människor samlas på liten yta, särskilt om de skriker och sedan hostar i tårgas. Men för vänsterliberaler övertrumfar det goda syftet alltid verkligheten.

Eftersom BLM är godheten reinkarnerad, får inte ett virus komma här och stoppa upploppen. Vems sida står viruset på, egentligen? Är covid-19 inte emot rasism!!!?!

Universitetsvärlden slänger ut all vetenskap genom fönstret för att kunna visa att man står på den goda sidan. Forskare vid Johns Hopkins-universitetet säger till medierna, enligt DN, att demonstrationerna ”inte haft en betydande påverkan på ökningen” av smittspridningen. 

Men om man kan gå tätt ihop i demonstrationer utan att bli smittad, varför kan man då inte umgås nära inpå varandra i andra folksamlingar? Det är som att vänsterliberaler tror att ”godheten” ger immunitet mot viruset.

Bärplockning i fel arbetsmiljö

Ett annat exempel på hur vänstern sätter ”godhet” före verkligheten finns på Aftonbladets ledarsida, då man kommenterar att så få lingon och blåbär plockas i Sverige sedan främst thailändska plockare inte kan flygas in från andra sidan jorden.

Ledarkrönikan ralierar över att de svenska företag som ville ha undantag från reserestriktionerna för bärplockare och andra gästarbetare. ”Vem skulle plocka grönsakerna, eller sätta skogsplantorna om inte arbetarna från Belarus, Ukraina och Thailand fick ta sig hit?”

Man kunde tro att Aftonbladet såg detta som en chans för att ge de över en halv miljon personer som anmält sig som arbetslösa i Sverige skulle kunna få en chans till ett jobb. Inhemsk arbetskraft. Men icke, Aftonbladet angriper företagen för att vilja ha ”billig arbetskraft” och frågar varför ”människor måste arbeta på villkor som kan göra dem sjuka”.

Men nu är det så att verkligheten sätter upp villkoren: blåbär finns i skogen, inte på kontor eller i ergonomiskt tillrättalagd arbetsmiljö. Om vi vill ha sylt, saft och andra livsmedel så måste bären och naturens andra läckerheter plockas för hand – i skogen.

Det vore ju en utmärkt första kontakt med svensk arbetsmarknad att plocka bär, för dem som aldrig haft ett jobb. Lönen ska naturligtvis förhandlas i vanlig ordning, och den ska vara vit.

Men Aftonbladet smiter ifrån den stora avgörande moraliska frågan om varför det råder brist på bärplockare när mer än en halv miljon i Sverige har anmält sig arbetslösa. Här finns ju ett gigantiskt systemfel. Istället kritiserar man företagens bristande arbetsmiljö…

Flykten från verkligheten

I båda dessa exempel flyr vänsterliberaler från verkligheten, in i sina bubblor där man har synsätt som bryter mot både logik och naturlagarna. Men man skäms inte över det, utan höjer bara rösten och låter än mer indignerad.

Den här retoriska taktiken har sansade och hederliga icke-socialister gått på i många årtionden. Man har vikt ner sig för dem som skriker högst. Även om de ljuger, vilseleder och deras politik leder rakt åt helvete.

Nu måste vi i västvärlden göra upp med denna vänsterfanatism. Coronaviruset smittar naturligtvis på BLM-upplopp likväl som på fotbollsmatcher – och de politiska besluten borde naturligtvis följa vetenskapen och inte vänsterns önsketänkande. Bärplockning är en produktiv insats för samhället som arbetslösa borde utföra – och i annat fall få sina bidrag indragna.

Snälla, kan vi inte sluta tramsa och utgå från verkligheten, istället för att styras av galna påhitt som saknar logik men som förfäktas med tusen procent aktivism?