Under fredagskvällen eskalerade upplopp i Malmö. Bränder och trafikkaos uppstod. Flera poliser ska ha skadats i samband med upploppet. Ett 15-tal personer har gripits under kvällen och natten.

En folksamling blockerade Amiralsgatan vid Västra Kattarpsvägen och Scheelegatan där man tände bengaler och fyrverkerier. Enligt polisen finns det ett samband med en koranbränning som skett tidigare under dagen i området. 

En folkmassa gjorde en rusning mot polisen som tvingades att backa, man kastade sten och ägg mot polisen och medierepresentanter. De ropade slagord och ”Allah är stor”, tände eld på bildäck och bråte i korsningen. Vid klockan 21 hade det samlats över 300 personer, rapporterar Kvällsposten.

Två timmar senare hade polisen motat tillbaka folkmassan mot Rosengård och vid kl 02.30 var Amiralsgatan åter öppen för trafik. 

Under kvällen och natten grep eller omhändertog polisen 10-20 personer misstänkta för brott. Även en del poliser har skadats lindrigt. 

– Det är ett 15-tal personer som är frihetsberövade på olika grunder. Vad det är för rubriceringar vet jag inte i nuläget, säger polisen. 

Under lördagen kommer Malmöpolisen att vara på plats i området för att prata med folk och vara synliga.