Malmöpolisen var mycket snabb med att utvisa dansk politiker som avsåg att elda upp ett ex av koranen i Rosengård, men man har varit saktfärdiga med att ingripa mot det judehat som många muslimer skrikit på Malmös gator under upploppen.

Polisens agerande har kunnat tolkas som att man går islamistiska extremisters ärenden. Varför utvisa en dansk medborgare som inte gjort något och inte planerar göra något olagligt? Det tycks endast vara hans islamkritiska åsikter som förklarar utvisningen. Men är det förbjudet att kritisera islam i Sverige nu, enligt polisen?

Samtidigt har i helgen sociala medier fyllts med judehatiska slagord som används i muslimska världen för att hota judar med blodbad och slaveri.

Malmöpolisen ska nu utreda ett klipp där personer skanderar en antisemitisk ramsa som har koppling till upploppen i Rosengård. Man ska nu se om filmens äkthet går att identifiera.

– Vi ska titta på det. Vi vet att filmen cirkulerar på sociala medier, säger Malmöpolisens presstalesperson till DN.

Ramsan refererar till slaget vid Khaybar där islams profet Muhammeds styrkor besegrade judar på den arabiska halvön på 600-talet. Alla judiska män avrättades, kvinnor och barn togs som slavar.

Det är inte första gången judehatiska och rasistiska ramsor skanderas i Malmö. Under första maj filmande Nyheter idag när SSU skanderar sådan ramsa i demonstrationståget. Inga påföljder, inga gripanden, inga utvisningar.