Sångaren Zara Larsson har avslutat samarbetet med kinesiska Huawei, men hon har inte meddelat vad tänker hon göra med pengarna från kommunistregimen som fängslar och förföljer oliktänkande.

KOMMENTAR. Larsson har fått hård kritik för att hon tjänat stora pengar på ett reklamsamarbete med den kinesiska mobiltillverkaren Huawei.

Nu kommenterar hon kritiken i TV4:s Nyhetsmorgon.

– Det är inte den smartaste dealen jag gjort. Jag står för mänskliga rättigheter. Jag har avslutat samarbetet, säger hon i programmet.

Den kinesiska telekomjätten har tidigare fått kritik för att spionera åt den kinesiska staten. USA:s utrikesminister Mike Pompeo har tidigare i sommar sagt att företaget är en förlängning av den kinesiska kommunistregimen.

– Om ni gör affärer med Huawei, gör ni affärer med ett bolag som kränker mänskliga rättigheter, sa han på en presskonferens.

Vad händer nu?

Larsson har inte talat om vad hon tänker göra med de pengar hon fått. Flera undrar, eftersom hennes påstående om att hon står för mänskliga rättigheter borde innebära att hon inte behåller reklamintäkterna för egen del.

Chang Frick på Nyheter idag undrar om hon tänker lämnar tillbaka pengarna. Ett annat uppslag är att hon skänker pengarna till välgörande ändamål, exempelvis till dem som jobbar för att få politiska fångar frigivna.