På tidig torsdagskväll hördes skottlossning i Hisings Backa i Göteborg. Kort efteråt övertändes en bil i närheten. En allvarligt skadad fördes till sjukhus.

Larm om skottlossning inkom från många håll kl 18.50 på torsdagskvällen. Skotten avlossades i anslutning till ett bostadsområde där flera innergårdar spärrades av samt en parkeringsplats utanför en tobaksbutik.

Allvarligt skadad

Polisen har också fått uppgifter om att en bil ska ha försvunnit från platsen i samband med skottlossningen.

– Vi har anträffat en man i 20-årsåldern som var skadad. Enligt den första rapporten från sjukhuset ska mannen ha allvarliga, men inte livshotande, skador, säger polisen till GP.

Den skadade är, enligt tidningens källor, ostraffad sedan tidigare. Men han har dock rört sig i sfären runt det kriminella nätverket som anses styra stora delar av narkotikahandeln i området.

Sprang in för att ta skydd

En person som bor i närheten av skottlossningen berättar att han först hörde vad som lät som ett automatvapen.

– Kort därefter hördes också pistolskott. Sedan kom en man springandes mellan husen och stannade kort och kollade åt olika håll och såg rädd ut innan han sprang vidare. Jag förstod direkt vad det handlade om så jag stängde balkongdörren och sprang in, säger en boende precis utanför polisens avspärrningar till GP:s reporter på platsen.

Bilbrand efter skottlossning

Omkring 15 minuter efter de första larmen om skottlossningen inkom ett larm till SOS Alarm om att en bil brann i Frihamnen. Polisen utreder nu om skottlossningen och bilbranden kan ha ett samband.