Hur kan vi ställa politiker till svars? Hur får man politiken att företräda väljarkåren snarare än rådande läge där etablissemang ständigt kör över breda folkopinioner?

Titta vad vi hittade i gömmorna! Ett avsnitt som legat i byrålådan sedan i våras, tänkt att använda i händelse av kris. Nu är det ju inte kris på det sättet, men det är sommar och Linus, Dick och Erik laddar batterierna. Det får duga som skäl.

Ny demokrati, vad lyckades de med egentligen? Erik tycker att de gjorde många bra saker, Linus tycker tvärtom. Dick tycker att det borde vara mer fokus på enskilda personer i politiken, men får väntat mothugg. En tid in i programmet lämnar Linus studion och Erik och Dick håller låda på egen hand. “När katten är borta…”

Medverkande i podden ”Samtidigt”: Erik Dahlin (programledare), Dick Erixon (Samtiden) och Linus Bylund (Sverigedemokraterna).

Du kan få lite nyheter om kommande poddar på Samtidigtredaktionens speciella Facebook-sida. Nu finns vi även på Instagram.

Har du kommentarer du tycker är konstruktiva, eller vill föreslå ämnen att ta upp, mejla oss på: samtidigt@samtiden.nu

För dig som inte vill använda Spotify finns podden också att lyssna på hos Anchor.fmiTunes/podcaster eller Google podcasts.