Mediedrev kan ske när tunga makthavare i media tappar humöret och låter bli att ta ansvar. Åsa Linderborg erkänner att mediebranschen är oprofessionell och att den skapat åsiktskorridoren för att sedan ljuga om det.

Nytt avsnitt av ”Samtidigt sommar”. Dick Erixon är dagens programledar-prao, inte för att Erik har förhinder, utan för att det är intressant att experimentera lite.

Aftonbladet förre kulturchef Åsa Linderborg är aktuell med ny bok. Med ovanlig öppenhet blottlägger hon i en lång intervju inför publiceringen, hur mediebranschen fungerar och ger inblick i en mäktig medial vänsterbubbla.

Hur är det möjligt att agera i kultur- och samhällsdebatten när man aldrig träffar verklighetens folk? Hur kan man med att undergräva den fria debatten genom att skapa en “åsiktskorridor” och sedan hävda att den inte finns? Varför sker drevjournalistik som Metoo? Dessa, och många andra, aspekter på vänsteraktivism och vänsterjournalistik utgör innehållet i detta solkyssta sommaravsnitt av ”Samtidigt”.

Medverkande: Erik Dahlin (programledare), Dick Erixon (Samtiden) och Linus Bylund (Sverigedemokraterna).

Du kan få lite nyheter om kommande poddar på Samtidigtredaktionens speciella Facebook-sida. Nu finns vi även på Instagram.

Har du kommentarer du tycker är konstruktiva, eller vill föreslå ämnen att ta upp, mejla oss på: samtidigt@samtiden.nu

För dig som inte vill använda Spotify finns podden också att lyssna på hos Anchor.fmiTunes/podcaster eller Google podcasts.