En kraftig majoritet av sexköparna är utrikes födda, vad beror det på? Brå är inte förvånade eftersom utlandsfödda alltid är överrepresenterade i kriminell verksamhet.

Äntligen åter efter semestrarna! Dick har haft ett skönt, jämnt flöde där livet bara leker, Linus har fiskat och blivit myggbiten, medan Erik inte åkt utomlands men ändå blivit solbränd.

Några av dagens ämnen: Rektorn för en islamistskola i Sverige driver ett islamistiskt parti i Somalia och kvitterar ut miljonbidrag, hur kan det komma sig? Danmark hanterar organiserad brottslighet på ett annat sätt än Sverige, vilket land är bäst? Inför språktest i äldreomsorgen, NU!, säger Dick, håller de andra med?

Medverkande i podden ”Samtidigt”: Erik Dahlin (programledare), Dick Erixon (Samtiden) och Linus Bylund (Sverigedemokraterna).

Du kan få lite nyheter om kommande poddar på Samtidigtredaktionens speciella Facebook-sida. Nu finns vi även på Instagram.

Har du kommentarer du tycker är konstruktiva, eller vill föreslå ämnen att ta upp, mejla oss på: samtidigt@samtiden.nu

För dig som inte vill använda Spotify finns podden också att lyssna på hos Anchor.fmiTunes/podcaster eller Google podcasts.