”Det här korsar en helig gräns som inte går att blunda för”. Bakom temat om att elvaåriga flickor gör uppror mot konservativa värderingar låter man barn sexualiseras. Kritiken mot en kommande film hos Netflix har redan blivit omfattande.

I september släpper Netflix produktionen ”Cuties”. Den handlar om Amy, en elvaårig flicka som vill revoltera mot sin familjs konservativa värderingar genom att ”utforska sin kvinnlighet” och ”upptäcka twerking”.

Det är sedan trailer för det kommande programmet har släppts som kritiken blivit hård. Där lanseras de elvaåriga flickorna lättklädda och i utmanande positioner.  

Europeiska konservativa reformister, ECR, i Europaparlamentet har reagerat. Partigruppens kommunikatör Emelie Steen skriver ”Det här korsar en helig gräns som inte går att blunda för”, rapporterar Nyhetsbyrån.

Vidare förklarar hon att hon generellt är emot censur men att detta är en mjukvariant av barnpornografi. ”Det är bortom all tolerans som yttrandefrihet” twittrar hon. Hon har fått medhåll av bland annat riksdagsledamoten Jonas Andersson (SD).

De är inte ensamma om kritiken. På YouTube har mer än 350.000 visat tummen ned för serien, medan bara runt 13.000 personer har tryckt på gilla-knappen.

I Netflix chat med tittarna/prenumeranterna får bolaget frågan om man stöder pedofili, ja eller nej.

Svaret lyder: ”Vi kan inte kommentera det, men medan vi tror på kreativ frihet på Netflix respekterar vi alla religioner och deras kulturer, traditioner och värderingar.”