När de hårda domarna mot Rinkebymördarna kom från Danmark igår eftermiddag visste min glädje inga gränser. Här skålades i whisky hela kvällen. Denna starka känsloyttring är en spegelbild av hur bedrövade många av oss är över att Sverige faller handlöst ner i anarki.

Danmark visar att rättsstaten KAN bestå. Att polisen KAN klara av att utreda bestialiskt och planerat dödligt våld utan att skrämmas. Att åklagare KAN stå upp mot de skrattande kriminella svinen genom att vara smarta nog att hålla inne med bevis till dess man kan krossa de kriminellas trovärdighet i domstolsförhandling.

Och att domstolar KAN döma samvetslösa 17-åriga mördare till 20 års fängelse utan att babbla om hur synd det är om mördarna.

Det finns hopp! Därför denna enorma glädje över Danmark. Det går att upprätthålla en fungerande rättsstat!

Sverige måste ändras i grunden

Det är Sverige som är problemet, inte tidsandan! Inget oundvikligt öde som tvingar vår civilisation att upplösas i barbari importerat från Afrika och Mellanöstern.

Sverige kan ändras. Måste ändras. Fundamentalt. Vi måste bygga upp rättsstaten från grunden.

Pajasar – som chefsrådman i Malmö tingsrätt – hånar nu dem som hyllar Danmark och påstår att det är ”svårt” att döma mördare till annat än ”saft och bulle”.

Vilket trams!

Svenska myndighetsansvariga borde skämmas!

Rådmannen och alla i de rättsvårdande myndigheterna borde erkänna att de fullständigt har misslyckats. De har svikit svenska folket! Med sin ”saft och bulle”-filosofi har de låtit kvinnor bli lätta offer för våldtäktsmän, ungdomar lätta byten för förnedringsrånare och man har givit fritt spelrum för kriminella gäng att skjuta sig till makten över våra gator och torg.

Ni har misslyckats! Ni borde skämmas!

Danmark visar ju exakt hur enkelt och självklart det är upprätthålla en straffrätt som fungerar.

Nu måste Sverige lära av Danmark. Återupprätta lagarnas innebörd.

Vägen dit går, som alltid i en demokrati, över att svenska folket väljer politiker som tillsätter myndighetschefer som förstår att rättssystemet är till för att skydda hederligt folk – inte för att gulla med kriminella.