En 27-årig man sköts ihjäl medan han satt i en Audi i Köpenhamn på fredagskvällen. En Mercedes SUV lämnade platsen och sattes sedan i brand. Den hade registreringsnummer hemmahörande i Malmö.

Dödsskjutningen inträffade vid kl 19 på fredagskvällen i i Köpenhamn.

Skjutningen ägde rum på parkeringsplatsen framför flerfamiljshus i bostadsområdet Søborg, som vanligtvis är lugnt och kännetecknas av att många barnfamiljer bor här, skriver Berlingske.

Omedelbart efter att flera skott avlossades sågs en vit Mercedes SUV fly platsen. I bilen satt två svartklädda män, uppger Köpenhamnspolisen.

Polisen sätter bilen i samband med mordet och efterlyser tips från allmänheten.

Strax före klockan 23 hittades bilen övertänd en mil norr om huvudstaden. Det brinnande fordonet hade svenska registreringsskyltar, rapporterar Aftonbladet.

– Vi är också mycket intresserade av att komma i kontakt med vittnen som har sett en stor vit Mercedes SUV köra i området runt Mörkhöj och Lyngby på fredag kväll mellan 19.15 och 23, säger Köpenhamnspolisen i ett uttalande.

Man tillägger att det är för tidigt att kommentera motiv och möjliga länkar till kriminella grupper – men att utredningen just nu antyder en riktad åtgärd.

Svensk polis är inte inkopplad i ärendet.