En flicka född 2007 blev träffad av en kula i en skottlossning vid en bensinmack i Norsborg söder om Stockholm natten till söndagen. Nu rapporteras att hon avlidit av sina skador.

Larm inkom kl 03.27 på söndagsmorgonen till polisen om misstänkt skottlossning vid en bensinmack i Norsborg. På platsen fann polisen en skottskadad person. Hon fick föras med ambulans till sjukhus.

– Det är en relativt ung kvinna, men i övrigt vill vi inte berätta något mer i nuläget, sa presstalesperson vid Stockholmspolisen till Expressen i natt.

På förmiddagen rapporterar polisen att flickan som är under 15 år har dött.

Ett stort område kring bensinmacken har spärrats av för teknisk undersökning. Under morgonen utvidgades avspärrningarna till att omfatta också McDonald´s och Pizza Hut:s lokaler i närheten av macken.

Polisen har flera bilar och ett tiotal personer på plats och en förundersökning om mord är inledd.

Enligt källor till Aftonbladet ska flickan ha träffats av en förlupen kula i samband med att en bil körde förbi platsen och någon i bilen sköt, en så kallad ”drive by-skjutning”.

– Det är fortfarande ingen gripen så vi jobbar på olika sätt för att komma framåt med det här ärendet och hitta de skyldiga eller den skyldige och samla in information, säger polisen.

Andra skjutning på lördagskvällen

Igår kväll sköts också en man i Rosengård i Malmö. Polisen larmades till platsen vid kl. 23 efter att flera personer hört skottlossning. Väl framme påträffade polisen en man med en skottskada.

Mannen var talbar när han fördes till sjukhus i ambulans.

– Vi har spärrat av området och har flera patruller på platsen som hör eventuella vittnen och söker efter gärningsmannen eller gärningsmännen, säger polisens presstalesperson till SVT.