Våldet i Sverige fortsätter öka. I natt brandbombades åter socialkontor i Malmö och en svårt skottskadad man hittades på Heden mitt i centrala Göteborg.

Det ser inte ut att bli något stopp på våldet. Hur mycket inrikesminister Mikael Damberg (S) än piper om att det är ”oacceptabelt”, så lyssnar inte klaner och gäng med utländsk bakgrund på honom. De tar steg för steg över polisens roll i samhället. Senaste utvidgningen av gängens makt exemplifieras av att de upprättat vägspärrar i förorterna norr om Göteborg.

Så länge politik och polis backar undan i monumental feghet, flyttar de kriminella ständigt fram sina positioner.

Våldet tar inte paus. Nya mord, sprängningar och övergrepp har blivit vardag i Sverige.

Brandbomber mot socialkontor i Malmö

Räddningstjänsten larmades om att en av Malmö kommuns bilar i staden stod i lågor under natten till idag. Strax därefter hittades en brandbomb utanför socialtjänstens kontor en liten bit därifrån, rapporterar SVT.

Det är inte första gången socialtjänsten är måltavla för brandbomber i Malmö. Vissa är förmodligen missnöjda med socialbidragen.

Ihjälskjuten mitt i city

I Göteborg hittade förbipasserande igår kväll en skottskadad man på Heden, som ligger centralt i staden. Han fördes med ambulans till sjukhus. Polisen skriver på sin hemsida att sjukvården uppgav att mannen kom in skottskadad.

Mannen, som föddes 1993, har i natt avlidit av sina skador. En förundersökning om mord, alternativt dråp, är inledd. Polisen uppger att mannen inte har några kända kopplingar till kriminella gäng.

”Saft och bulle-politiken” är en katastrof

Utöver gängvåld ökar förnedringsrån av svenska ungdomar, som jag skrev om i gårdagens ledare. På inget område har regeringen något att svara med. Man låter svenska folket bli måltavla för våldet, eftersom Socialdemokratin och alla etablissemang tycker synd om… gärningsmännen.

Det är därför ingen gör något mot våldet. Man vill krama mördarna och gängmedlemmarna och med snett huvud lyssna på vilka offer de anser sig vara, medan man fullständigt skiter i de svenskar som drabbas av våldet.

Den här kriminologiska galenskapen har fått pågå sedan 1968-radikalismen fick grepp om politiken. ”Saft och bulle-politiken” som den kallas i sociala medier underblåser våldsutvecklingen. Innebörden är: det är bara att ta för er! Råna våra unga, slå dem, förnedra dem! Vi bryr oss inte! Ni får löjligt milda straff om ni åker dit, vilket det finns en mycket liten risk för.

En ny regering – om folket vill

Det krävs en ny regering med mycket hårda nypor för att vända utvecklingen. Kriminella är aldrig någonsin offer. De är förövare som ska straffas. De ska bort från våra gator och sättas i fängsligt förvar.

Bara så kan vi vända utvecklingen och få tillbaka den trygghet som en gång var självklar i hela landet.

Men vill svenska folket ha det? Då måste man rösta därefter.