En flicka i 15-årsåldern knivhöggs i natt i Tyresö och tillståndet är kritiskt. Också en andra person skadades. Senare på natten knivmördades en man i en lägenhet i Hässelby.

Larmet kom kl 01.12 natten till lördagen. Polisen larmades till en plats utomhus i Tyresö, sydöst om Stockholm.

På plats har två personer, båda minderåriga, hittats skadade efter att ha blivit skurna med kniv.

– Det har skett i stort sett vid samma tillfälle och båda personerna har förts till sjukhus. Den ena har skadats lindrigt och den andra kritiskt, säger Stockholmspolisen till Aftonbladet.

Händelsen utreds som försök till mord. En teknisk undersökning av brottsplatsen har gjorts under natten. På morgonen har en person anhållits, misstänkt för mordförsök. Även denne ska vara minderårig.

– Vi ska hålla förhör med personen under dagen och även flera vittnesförhör, mer kan jag inte säga i nuläget med hänsyn till utredningen, säger Stockholmspolisens talesperson.

Knivmord i Hässelby

Polisen ryckte också ut till en lägenhet i Hässelby i natt. Till en början rubricerades det som grov misshandel, men vid kl 03.30-tiden meddelade polisen att mannens liv inte gått att rädda.

Den avlidne är en man i 30-årsåldern. Anhöriga är underrättade.

Två personer har gripits, misstänkta för mord. Även de är i 30-årsåldern.

– De greps inte på platsen utan på andra ställen i regionen, efter lite polisiärt arbete, säger vakthavande befäl vid Stockholmspolisen till SVT.