Ett strömavhopp från Demokratiska partiet har skett i Minnesota, delstaten som Hillary Clinton vann 2016. Borgmästare i demokratiska städer ställer inte upp på Biden-Harris radikala vänsterpolitik.

Ett ovanligt tillkännagivande kom då vice president Mike Pence besökta norra Minnesota häromdagen. Sex borgmästare i regionen deklarerade att de ger sitt stöd till Donald Trump i november.

Minnesota överger Biden

”Joe Biden har tappat kontakten med vanliga arbetare och förstår inte vad landet behöver”, skriver de sex borgmästarna i ett gemensamt brev som återges av bland annat Texas Insider.

De hänvisar till att Obama-Biden bedrev en ekonomisk politik som gjorde att deras region tappade många jobb. ”Genom att sätta tullar på våra produkter och stödja dåliga handelsavtal gjorde Joe Biden ingenting för att hjälpa arbetarklassen. Vi förlorade tusentals jobb, och generationer av unga människor har lämnat regionen för att försörja sina familjer någon annanstans.”

Det blev annorlunda med president Trump, han ”har levererat den bästa ekonomin i vår nations historia [och] han kommer att fortsätta att kämpa för varje amerikaner, oavsett partitillhörighet och fortsätta att stå upp för arbetarklassen.”

Upploppen gör vänstermedier nervösa

Också vänstertidskrifter som Atlantic börjar tvivla på Joe Bidens möjligheter att vinna presidentvalet i takt med att upploppen och plundringarna i städerna blir allt mer destruktiva och blodiga.

”I småstaden Kenosha [i Minnesotas granndelstat Wisconsin], övergick fredliga protester, som på andra håll, till våld: bilar brändes, butiker krossades, lokala företag förstördes. Upploppen trappas upp av personer som tar saken i egna händer. En tonåring dödade två män med gevär. Polisen är ineffektiv och erbjuder lite skydd. Efter några dagar är mycket av den lilla staden nu en förstört ruin.”

Och detta våldet har satt Demokraterna i en fälla, skriver tidningen. ”Väljare vet att Biden menar det när han fördömer polisbrutalitet, men tror mindre på honom när han fördömer upplopp”.

Skälet till att demokraterna inte vågar ta avstånd från våldet är att man då låter som republikaner och dessutom får sina högljudda, radikala vänsteraktivister emot sig. Men samtidigt, påpekar tidskriften, anser nära hälften av demokratiska partiets väljare att våldet är en mycket viktig valfråga. Atlantic menar att om inte Biden ger sig ut på de nedbrända gatorna och talar med folk, blir det fyra år till med Trump.

Både Minnesota och Wisconsin är jämna delstater och när de börjar luta åt Trump minskar Bidens chanser att vinna.