En åttonde häst har utsatts för grovt våld i Varberg i år. Fem hästar har fått så svåra stickskador att de dött. ”Svårt att utreda”, säger polisen.

För åttonde gången bara i år har det anmälts en misstänkt attack mot hästar i Varbergsområdet. Nu senast drabbades hästen Sanny, som är den femte hästen som måste avlivas på grund av sina svåra skador, rapporterar SVT.

Enligt polisen är de här typen av brott svåra att utreda då det sällan finns några vittnen. En av de veterinärer som undersökt flera av hästarna har till SVT berättat det inte rör sig om naturliga orsaker i de fallen.

Senaste attacken mot Sanny har vasst föremål stuckits in i baken på hästen.

– Jag kan ha förståelse för mycket, men inte det här. Att ge sig på djur är så genuint ondskefullt. Personer som begår dessa handlingar bör inte få vistas i frihet en minut till, skriver riksdagsledamoten Ebba Hermansson (SD) i en kommentar.