Kan naturen fungera som “religion” för den som inte tror på gud? Det är en av flera existentiella frågor som diskuteras i detta sommaravsnitt.

Denna vecka håller Linus i spakarna som programledare, medan Erik får prova på att bara luta sig tillbaka och tillsammans med Dick bidra till diskussionen.

Är det inte väldigt sorgligt och onödigt att så många människor låter sin rädsla för döden ta glädje från livet? Varför går tiden så fort, och hur kan man göra så att den går långsammare? Är det eftersträvansvärt att bli gammal? Många tunga frågor, inte så många tvärsäkra svar, i detta aningen ostrukturerade men förhoppningsvis tankeväckande sommaravsnitt av Samtidigt.

Medverkande i podden ”Samtidigt”: Erik Dahlin (programledare), Dick Erixon (Samtiden) och Linus Bylund (Sverigedemokraterna).

Du kan få lite nyheter om kommande poddar på Samtidigtredaktionens speciella Facebook-sida. Nu finns vi även på Instagram.

Har du kommentarer du tycker är konstruktiva, eller vill föreslå ämnen att ta upp, mejla oss på: samtidigt@samtiden.nu

För dig som inte vill använda Spotify finns podden också att lyssna på hos Anchor.fmiTunes/podcaster eller Google podcasts.