När taxiförare körde på flera gående på fredagskvällen i Borlänge var motivet inte islamistisk terror utan hämnd. Föraren är nu häktad, misstänkt för mordförsök och grov misshandel.

På tisdagen häktades den taxiförare som använde taxibolagets bil för att köra på flera i Borlänge, misstänkt för ett fall av mordförsök och fyra fall av grov misshandel.

Bråkat på socialkontor

Mannen är i 30-årsåldern, somalisk medborgare och registrerades i Sverige 2011. Han fälldes i domstol 2014 för våldsamt motstånd mot två kvinnliga poliser. Detta sedan han startat bråk på socialkontoret.

Tingsrätten godkände på tisdagen åklagarens begäran om att häkta mannen.

– Vi vet om att den häktade personen är bekant med en utav de målsägarna som har blivit utsatta och att det finns någon form av konflikt dem emellan som kan vara upprinnelsen till det här, säger åklagaren till Nyheter idag.

Hämnas på den som anmält honom

Enligt uppgifter till Aftonbladet anmäldes taxiföraren nyligen för sexuellt utnyttjande av barn, en tonårsflicka. Anmälaren var en anhörig till henne. Det ska ha varit denne anhörige till flickan som taxiföraren försökte köra över på fredagskvällen.