En man i 40-årsåldern sköts i natt och togs av privatpersoner till sjukhus. Hans liv gick dock inte att rädda. Liknande mord begicks förra veckan i Örebro. Polisen utreder eventuellt samband.

Det var strax efter midnatt som polisen larmades till en stadsdel utanför centrala Örebro, där vittnen hört skott och sett en person ligga livlös utomhus. Den skadade, en man i 40-årsåldern, togs av vittnen till sjukhus men hans liv gick inte att rädda.

– Polisen sökte efter gärningspersonen och höll ett antal förhör samtidigt som vi var på plats på sjukhuset, säger polisens vakthavande befäl.

Skälet till att polisen tvingas bevaka sjukhuset är att det erfarenhetsmässigt kan bli upprörda känslor vid akuten när en skottskadad person anländer.

Stabsläge sedan mord förra veckan

Förra onsdagen gick polisen upp i stabsläge efter att en person skjutits till döds i en närliggande stadsdel i Örebro. Polisen utreder nu ett eventuellt samband mellan dödsskjutningarna.

Brottsrubriceringen efter nattens skottlossning blir nu mord, sedan mannen dött av sina skador. Vid brottsplatsen har en ”omfattande avspärrning” genomförts och bilen som tog mannen till sjukhuset har tagits i beslag för teknisk undersökning.

– Vi håller nu på att sammanställa de förhör som gjorts under natten, och vi jobbar vidare med fortsatta förhör. Sedvanliga utredningsåtgärder, för att använda en klyscha, säger vakthavande till TT på lördagsmorgonen.