Ska vi säga ”Poc” istället för ”svart”? Eller kanske ”Bipoc”? Eller behöver vi bara ha koll på dessa termer ifall vi vill söka jobb på pk-företag som Google?

Malcom Kyeyune reder ut, i denna andra del av poddens samtal om ”Black lives matter”-fenomenet. (Helt fristående från första delen.)

Hur illa det fungerar att föra över amerikansk retorik och kampanj till svenska förhållanden blir belyst.

Och varför många universitet i USA går mot konkurs (enligt Malcom) och vad kommer det leda till i termer av deras tilltagande pk-fiering?

Vidare avhandlas vad som ska göras åt den prekära situationen som USA befinner sig i med utanförskap för både den svarta och vita befolkningen utanför storstäderna.

Borde republikanerna tuffa till sig i kritiken mot BLM? Varför är inte Donald Trump mer högljudd i sin kritik? Erik har en teori och Malcom levererar som alltid facit.

Medverkande: Erik Dahlin (programledare), Dick Erixon (Samtiden) och Linus Bylund (Sverigedemokraterna) samt Malcom Kyeyune (gäst).

Du kan få lite nyheter om kommande poddar på Samtidigtredaktionens speciella Facebook-sida. Nu finns vi även på Instagram.

Har du kommentarer du tycker är konstruktiva, eller vill föreslå ämnen att ta upp, mejla oss på: samtidigt@samtiden.nu

För dig som inte vill använda Spotify finns podden också att lyssna på hos Anchor.fmiTunes/podcaster eller Google podcasts.