Att svensk sjukvård skulle ”avhumanisera” invandrare och ”svarta kroppar” tas som sanning i P1:s ”Konflikt”. Varför envisas Sveriges Radio att jämt och ständigt bryta mot reglerna om saklighet och opartiskhet?.

Dessutom i nytt avsnitt av podden ”Samtidigt: Är det verkligen att betrakta som ett hot att miljöpartiet säger sig vara beredda att lämna regeringen? Ska kommuner dela ut priser till medborgare? Forskare varnar för nytt Kina-virus, hur allvarligt är det? Sverige riskerar i värsta fall bli utan coronavaccin pga sopigt styre, är det förvånande?

För övrigt: Dick har sjösatt båten och drar oförskyllt igång en spontan diskussion om sjövett och sjöfylleri, Linus och Erik fyller i. Linus gnäller också lite på distansarbete medan Erik, åtminstone indirekt, gnäller på sitt eget balanssinne.

Medverkande: Erik Dahlin (programledare), Dick Erixon (Samtiden) och Linus Bylund (Sverigedemokraterna).

Du kan få lite nyheter om kommande poddar på Samtidigtredaktionens speciella Facebook-sida. Nu finns vi även på Instagram.

Har du kommentarer du tycker är konstruktiva, eller vill föreslå ämnen att ta upp, mejla oss på: samtidigt@samtiden.nu

För dig som inte vill använda Spotify finns podden också att lyssna på hos Anchor.fmiTunes/podcaster eller Google podcasts.