En kartläggning som Sveriges Radio gjort visar att alla partier utom Sverigedemokraterna, stöder ”black lives matter” och de extrema budskap som framförs i den kampanjen. Nu ifrågasätter EU-parlamentarikern Charlie Weimers hur det kommer sig att borgerliga ställer upp på hatet mot västvärldens värderingar. 

Är borgerliga partier och företrädare så strykrädda att de inte vågar konfrontera ideologin bakom ”black lives matter”? Eller är det aningslöshet?

Det frågar sig Charlie Weimers (SD) i ett öppet brev till borgerligheten.

Där skriver han att han tillhörde borgerligheten i över 20 år. Och vet tillräckligt mycket om de borgerliga för att hävda att:

🔹 de inte har mycket till övers för ”tränade marxister”.
🔹 de inte vill sätta äganderätt eller likhet inför lagen ur spel.
🔹 de stödjer marknadsekonomi
🔹 de flesta inser vikten av stabila familjer.
🔹 de flesta inte gillar när den västerländska traditionen förringas av kulturrelativister.

”Borgerligheten står med andra ord för en politik i stark kontrast med det identitetspolitiska ’black lives matter’ och dess avsky mot den västerländska traditionen”, konstaterar han.

Och frågar: ”Ska de vakna till nu när en småbarnsmamma sköts till döds av BLM-aktivister för att hon sagt ’All lives matter’?”

Weimers uppmanar borgerliga att ”värna de ideal varpå västerlandet vilar” och att fler än SD tydligt ska ställa upp på dem. Men då krävs även ”en svensk borgerlighet med ryggrad”, summerar han.