Bedragare slår till med ny bluffvåg i Postnords namn. De skickar mejl eller sms och ber om en liten kortbetalning för porto. Men det är inte den lilla summan de vill åt egentligen – utan dina bankuppgifter.

Det är inte första gången Postnords namn utnyttjas i bedrägerisyfte. Tidigare har Postnord varnar för bluffannonser på Facebook där det ser ut som att Postnord lottar ut mobiltelefoner till höger och vänster. Man ska absolut inte ge bort några personuppgifter.

Nu har ett nytt tillvägagångssätt upptäckts, där bedragarna använder både sms och mejl för att komma åt kunderna, rapporterar Aftonbladet.

I mejlen och smsen utger sig användaren för att vara Postnord och meddelar kunden att det finns ett paket att hämta upp på ett postkontor, det mot att man betalar en mindre summa pengar i porto eller liknande.

Maria Ibsen, pressansvarig på Postnord, tycker att det är tråkigt att behöva uppmana människor till att vara misstänksamma, men menar att om man kontaktas via mejl eller sms ska man se det som en varningssignal på att något inte står rätt till.