Veckans snackis har varit hur justitieminister Morgan Johansson (S) manipulerade SVT till att låta honom slippa debattera migration i direktsändning. Istället har han tagit konflikt med skvallerkändisen Bianca.

När slutförhandlingarna i den parlamentariska migrationskommittén skulle debatteras i SVT:s Morgonstudio var Morgan Johansson (S) och Maria Malmer Stenergard (M) inbjudna. Den senare hade fått beskedet att Johansson inte ville ha debatt mellan de två, utan att de skulle intervjuas separat.

Men i sändning gick Morgan Johansson till angrepp på moderaterna mot slutet av inslaget, och Maria Malmer Stenegard fick inte möjlighet att svara.

– Det kändes helt bisarrt att sitta mittemot varandra och inte få debattera, säger Maria Malmer Stenegard efteråt.

Morgan riktar blickarna åt annat håll

Istället för att ta debatt om den allt annat överskuggande migrationsfrågan, valde Morgan Johansson att ta debatt med ”mediepersonligheten” Bianca Wahlgren Ingrosso – om hennes festvanor.

Aftonbladet rapporterar: ”Bianca Ingrossos bilder från festhelgen i Båstad fick följarna att rasa. Nu kommer också Morgan Johansson (S) med hård coronakritik mot influencernas resa. – Det är djupt olämpligt, säger han”.

Det var under sommarregeringens presskonferens som Morgan Johansson fann det lämpligt att Sveriges regering har synpunkter på enskilda privatpersoners fester. Det finns tydligen inga viktigare saker för S-regeringen att lägga energi på.

Dessutom tycks Morgan Johansson ha fel. Enligt skvallerpersonligheten Bianca, som uttalar sig på Twitter, följde hon reglerna på nattklubben som ”hade ett avstånd på minst 3 meter per bord och vi var inte mer än 10 personer per bord som är enligt regler. Jag har även antikroppar och får egentligen vara vart jag vill.”

Detta exempel i högen visar att den S-ledda regeringen saknar förmåga att ägna sig åt det som är viktigt för landet och svenska folket. Man låter sin uppmärksamhet ständigt glida bort från det allvarliga till det triviala.

Måtte vi snart få en ny regering.