Samtal mellan S och M i migrationskommittén har brutit samman. Floder av ord väller fram, men utan tillstymmelse till handlingskraft. Ack, arma Sverige.

Ord, ord, ord. Migrationskommittén har försökt finna fram till en politik som en större majoritet skulle kunna samlas kring. Men så fort man försöker tvinga svenska makthavande partier åstadkomma något, blir svaret ännu mera ord utan mening, utan tanke, utan betydelse.

Man kan få ont i öronen av alla intelligensbefriade plattityder.

Det är ett spektakel där ingen med makt vill säga vad man egentligen tycker och tänker. Förljugenheten är värst.

Varför säger inte MP, C och V att de sätter andra länders medborgare före svenska medborgare? Före alla på äldreboende som lever i ett nytt Lort-Sverige där personal inte ens klarar av att tvätta händerna.

Säg det! ”Vi struntar i gamla svenskar! Det är de exotiska utlänningarna som lockar vår fantasi. Vi struntar i att välfärden för svenska medborgare fallerar, det är solidariteten med dem vi inte känner som räknas!”

Dogmer sitter djupt

Socialdemokraterna vet att en stor majoritet i väljarkåren vill ha minimal invandring så som läget ser ut i landet nu. Men man är hjärntvättad av årtionden av dogmer om ”humanitär stormakt” och ”internationell solidaritet”.

Då räcker det inte med att vi redan tagit emot uppemot två miljoner människor de senaste 20 åren. Då står sig den kristna värdigheten slätt, den som handlar om att hjälpa dem man har närmast, i familjen och lokalsamhället.

Moderaterna är internt splittrade. Reinfeldtfalangen är fortsatt stark och vill hellre göra upp med Miljöpartiet än med Sverigedemokraterna.

Det är då ändå en frisk fläkt att Jimmie Åkesson kan hålla sig till verkligheten och konstatera att Sverige är fullt. Han kan hänvisa till Danmark, som 2019 vände en invandringsnetto till ett utvandringsnetto.

Satsa på återvandring

Återvandring är det som alla borde fokusera på. Först borde det vara självklart att alla som saknar laglig rätt att vara i landet utvisas omgående. Det är ju en skymf mot den svenska rättsstaten att i domstol fattade beslut inte efterlevs. Tänk om vi andra skulle följa efter och exempelvis strunta i skattelagstiftningen.

För det andra borde villkoren får frivillig återvandring bli generösa. Det skulle inte enbart avlasta Sverige utan stärka deras hemländer att fler kommer tillbaka som kan bygga upp länderna. Varför ska de lämnas därhän?

För det tredje skulle Sverige, när trycket på nyanlända släpper, på allvar kunna arbeta med assimilering av de som kommit, vill stanna och vill ingå i den svenska gemenskapen. Regelverken kan omformuleras så att de som kämpar för att komma in i vårt, i många avseende otillgängliga och tillknäppta kultur, blir belönade. Medan de som vägrar se sig som svenskar får det så svårt att de förstår att lämna landet.

Det verkligt obarmhärtiga är att välkomna stora grupper människor, men sedan lämna dem vind för våg så att de hamnar i svart ekonomi och brottslighet.

Migration är rätt enkelt. Ett land kan inte ta emot fler än man kan klara av att assimilera.