Konservativa Laura Ingraham har nu större tittarsiffror än vänsterprofilerade Rachel Maddow i amerikansk TV. Andra vänstermedier har ingen kvinnlig programledare på bästa sändningstid.

Laura Ingraham har nu tagit över rollen som mest sedda kvinnliga programledare i amerikansk kabel-tv. Som värd för The Ingraham Angle kl 22 på vardagskvällar i Fox News har hon erfarit en snabbt ökande publik under 2020, och har gått om vänsterprofilerade Rachel Maddow i MCNBC som mest sedda samhällsprogram med kvinnlig programledare.

Sedan december 2019 har hon aldrig haft färre än tre miljoner tittare, fem dagar i veckan. Särskilt tittare i åldersgruppen 25-54 år, som är viktigast när det kommer till reklamintäkter, har hon blivit stark.

Medan Ingraham är konservativ har Maddow gjort sig känd som en hånfull vänsterkritiker av president Trump.

Detta valår går alltså Ingraham allt bättre bland amerikanska tv-tittare. Det kanske säger mer än de ofta opålitliga opinionsmätningarna.

”Ingraham’s tittarsiffror har skjutit i höjden detta år, liksom andra nyhetsmagasin i Fox News under bästa sändningstid”, skriver Washington Examinar.

Andra vänstermedier, som CNN, har ingen profilerad kvinnlig programledare på bästa sändningstid.

Ingraham började som medarbetare i Ronald Reagans administration, utbildade sig till jurist och tjänstgjorde hos Clarence Thomas, den legendariske konservative domaren i Högsta domstolen. Efter jobb på advokatbyrå gick hon över till att göra tv- och radioprogram för en rad olika mediebolag. 2017 startade hon sitt nuvarande nyhetsmagasin i Fox News.