Andra kvartalet uppvisar de högsta siffrorna någonsin för ett program i kabel-TV – för ”Tucker Carlson Tonight” . Trots det stora övertaget i opinionsmätningarna för Joe Biden, är det en konservativ programledare som slår alla tittarrekord.

KOMMENTAR. Minns ni 2016? Då sa alla gamla medier att det var självklart att Hillary Clinton skulle vinna. Hon ledde ju i alla opinionsmätningar och alla etablissemang ville se henne vald.

Så blev det inte. Men nu säger de exakt samma sak om Joe Biden. Han leder i opinionsmätningarna och alla etablissemang vill se honom vald.

Men så kommer det nog inte att bli nu heller.

Människor är trötta på upplopp och våldsamheter

De vänsterextrema upploppen under beteckningen ”black lives matter”, BLM, riktar anklagelser om rasism mot många – enbart på basen av deras hudfärg. Snacka om att ha rasistisk dagordning.

Många väljare är tysta, eftersom man inte vill bli nedslagen på gatan, inte förlora jobbet eller på annat sätt råka illa ut genom att säga emot vänsterpöbeln som har full uppbackning av etablissemangsmedierna.

Men håller folkmajoriteten med den nyrasistiska vänstern? Knappast.

Ett sätt att uppskatta opinionsvindar i USA är att mäta populariteten hos den av vänsterkrafterna hårt kritiserade konservative programledaren Tucker Carlson i Fox News. Under andra kvartalet 2020 har han de högsta tittarsiffrorna som någonsin uppmätts för ett program i kabel-TV.

Tucker Carlson angriper BLM och politisk feghet.

I juni gjorde han ett inslag på 26 minuter som kommer att gå till TV-historien enligt flera bedömare (se inslaget till höger, även om YouTube har satt varningstext på det).

”Om Trump än en gång chockar förväntningarna och vinner kanske vi kommer att titta tillbaka på Tucker Carlsons ökade popularitet och säga att det började i TV-tittarnas vardagsrum”, skriver Mark Hemingway för RealClearPolitics.

Förstår hur folkopinionen ser det

Trots omfattande kritik från olika etablissemang och indragna annonser från storföretag som vill fjäska för vänstern, fortsätter Tucker Carlson Tonight att växa och är nu inte bara programmet med högsta tittarsiffror i kabel-TV, utan en av de högst rankade programmen i TV överhuvudtaget, skriver Forbes.

Enligt statistikinstitutet Nielsen såg 4 miljoner tittare Tucker Carlsons program i Fox News på måndagskvällen, innan han gick på semester. Det är en publik som är stor nog att vinna över de gamla TV-kanalerna (broadcast). I genomsnitt tittade 3,7 miljoner på Fox News på måndagskvällen, före ABC med 3,5 miljoner, NBC och CBS med 3,1 miljoner vardera.

Och fler tittar på Fox News efter upploppen på försommaren. Fox News har en mer kritisk rapportering än de gamla medierna som gärna ger vänsterperspektiven företräde.

Vad kan det bero på?