En dödades vid Kungsträdgården i centrala Stockholm på onsdagskvällen. I Örebro knivhöggs i en person i gängbråk. Och en blev allvarligt skottskadad i Enskede samma kväll.

Det blev en våldsam onsdag i Sverige. Tre knivhöggs vid Kungsträdgården, varav en dog.

Död i gängbråk i Kungsträdgården

Larm kom kl 19.59 och polisen kom till platsen med flera patruller. Fyra personer fördes till sjukhus på onsdagskvällen efter gängslagsmål vid Kungsträdgården i Stockholm. En av dem har avlidit av sina skador.

Enligt vittnen till TT uppstod ett bråk bland en större grupp ungdomar, cirka tio stycken. Polisen har inlett en förundersökning om försök till mord, rapporterar SVT. Dock bara som ett kort telegramnyhet. Mord i Kungsträdgården är inte längre något uppseendeväckande.

Skottskadad i Enskede

Larm om skottlossningen kom vid 23-tiden på onsdagskvällen från Enskede. Ett stort antal polispatruller skickades då till Ica Kvantums parkering i Enskede i södra Stockholm. 

Enligt Expressens uppgifter har vittnen sett två män fly från platsen – och en person ligga på marken på parkeringen.

Polisen bekräftar på sin hemsida att en allvarligt skadad person hittats. En förundersökning om försök till mord har inletts. Den skjutne mannen ska vara i 20-årsåldern.

Vid 00.45-tiden åkte piketen direkt från Ica Kvantum i Enskede till Ringvägen på Södermalm i Stockholm där man genomförde ett fordonsstopp och hade dragna vapen. 

– Det har ett samband med skotten i Enskede. Vi har frihetsberövat personer på flera olika platser, säger vakthavande befäl vid Stockholmspolisen.

Under torsdagsmorgonen meddelade polisen att åtta personer gripits, misstänkta för försök till mord.

Flera knivhugg i gängbrott

Larm kom vid kl 17.50 om bråk mellan två män vid en grusplan på söder i Örebro. En man i 25-årsåldern fördes till sjukhus och vårdas nu i respirator efter att ha blivit knivhuggen flera gånger i överkroppen.

– Det är en grupp vi har att göra med och de finns med i många bråk. Det handlar ofta om narkotika och drogförsäljning, säger polisen till Aftonbladet.

Enligt polisen tillhör männen två olika falanger. Ingen frihetsberövad för mordförsöket. Nu vill polisen ha in vittnesuppgifter.

– Någon bör ha sett delar av det här bråket, kanske innan också. På platsen finns det dessutom en bil som bör ha koppling till det här.